Verder naar bericht

Irmelijn in Soldaat van Oranje

Irmelijn is nu te zien in de musical Soldaat van Oranje cast XVII. Als cover Charlotte, hofdame Tessa en ensemble lid.

Toen ik 16 jaar was, zag ik de voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical voor het eerst en ik verliet overweldigd de TheaterHangaar. Later tijdens mijn opleiding zei ik: “Ik wil een bijdrage leveren aan deze bijzondere voorstelling.” Dat ik daadwerkelijk elke voorstelling dit prachtige verhaal mag brengen, vind ik een enorme eer.

Twee oudtante’s, zij waren als twee oma’s voor mij, hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Toen ik nog een kind was, hebben ze mij hun verhalen daarover verteld. Ik kan me niet voorstellen hoe het was om in hun schoenen te staan; dat je voor zulke moeilijke keuzes komt te staan en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.